ANDERS LEREN KIJKEN IN DE ZORG
Onderstaande workshops zijn geschikt voor alle professionals in de zorg. Iedere workshop wordt afgestemd op de professional, doelgroep en werklocatie. De aandacht kan gefocust worden op de zorgvragers, juist op de professional en zijn/haar gezondheid of een combinatie hiervan.
​
Gun jij jouw medewerkers, collega's of zorgvragers een manier van begeleiden die de mens als geheel centraal stelt? Tijdens de workshop is er kennisoverdracht over lichaamssystemen, psyche, sociale omgeving, emoties en aandacht voor de praktijk. Wetenschappelijke informatie afwisselend met zelf ervaren en voelen, wat zorgt voor een gedegen borging om datgene wat geleerd is toe te passen.
​
Samen voor een inclusievere zorg
Hoe het hoofd en lichaam samenwerken
Vast lopen in het leven heeft te maken met verschillende facetten die in het lichaam als vanzelf gebeuren. Kennis en begrip zorgt voor regie. Weten wat er in jouw lichaam gebeurd op vlakken als hormoonhuishouding, zenuwstelsel, het brein en gedrag, maakt dat er bewuste keuzes gemaakt kunnen worden voor een gezonder en gelukkiger leven.
​
​
Omgaan met stress en probleemgedrag
Probleemgedrag is vaak een aspect wat zorgt voor een machteloos gevoel bij alle betrokkenen. Door praktische tools te combineren met wetenschappelijke informatie over het stress-systeem in het lichaam, ontstaat er meer begrip voor het gedrag. Hierbij juist kijken naar de mens in zijn geheel die er voor je staat, waardoor de focus verplaatst van onoplosbaar naar kansen.
​
Workshop in afstemming
Iedere situatie, omgeving en samenstelling van een groep is anders. Daarom is het mogelijk om in overleg een afgestemde workshop samen te stellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan specifieke klachten zoals, angst, depressie of PTSS. Onderwerpen die aandacht verdienen zoals mate van gezondheid en geluk van de professional zelf.
​
​